Idag gjorde vi spenatfylld canelloni till lunch. Dennis var lite skeptisk till att börja med men när han fick smaka på det färdiga resultatet så blev han glatt överraskad.
Tänkte att jag skulle bjuda på receptet:
Canelloni med spenat och ricotta (4 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivoja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver, ca 400
1 dl riven parmesanost
Hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att den mjuknar och vätskan kokar in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och ricottaosten. Smaksätt med kryddorna. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg fyllning i mitten och rulla i hop. Häll pastasåsen över rullarna och strö på osten. Sätt in formen mitt i ugnen på 225 C i ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar