lördag 6 november 2010

Ceasarsallad m dijondressing


Kycklingfileresterna från igår förvandlades till en god lunch bestående av Ceasarsallad. Smarrigt värre, här kommer receptet.

Ceasarsallad med dijondressing

ca 300 g grillad kyckling
1 paket bacon
1 baugette (till krutonger)
2 huvuden romansallad
75 g pecorino ost

Dressing:
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 msk vatten
1 tsk finhackad färsk dragon (jag använde torkad dock inte en tesked)
2 - 3 msk olivolja
salt och peppar

Skölj och riv salladen i bitar. Skiva och knaperstek bacon, lägg upp det på hushållspapper och låt de rinna av. Skär baugetten i tärningar och rosta dem i en stekpanna med lite olja, jag använder olivolja. Skiva kycklingen i bitar. Blanda alla ingredienserna till dressingen utom oljan i en skål. Droppa i oljan lite i taget under kraftig vispning. Dressingen ska vara lätt och luftig. Smaka av med salt och peppar. Varva sallad, kyckling, bacon och krutonger i fyra djupa tallrikar. Ringla över dressingen och servera på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar